Seminte de dovleac

La ce sunt bune semintele de dovleac?!

Seminte de dovleac - Bune pentru...

Semintele de dovleac datorita substantelor nutrive pe care le contin ajuta la protejarea organismului de bolile de inima si de predispozitia bolii secolului, cancerul, iar alte proprietati terapeutice ar fi, eliminarea parazitilor instestinali, stimularea activitatii rinichilor si reglarea colesterolului.

Asftel, conform nutritionistilor, daca consumam regulat seminte de dovleac ne vom imbunatati starea de sanatate, luandu-ne astfel elementele nutritionale necesare oraganismului din aceste banale seminte, semintele de dovleac. Acest lucru deoarece semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de minerale precum magneziul, fierul, zincul, cuprul.

Conform unui studiu realizat de cercetatorii francezi si relatat de catre site-ul ziare.com, s-a ca barbatii cu un nivel ridicat de magneziu prezinta un risc cu 40% mai mic de a muri tineri. “Semintele de dovleac sunt mai bune decat cele de floarea-soarelui, au un efect excelent si impotriva parazitilor digestivi. Sunt insa si foarte satioase, au in compozitie multe uleiuri, asa ca daca sunt consumate in cantitati prea mari ingrasa”, afirmatie a nutritionistului Mihaelea Ionescu, de la Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice “N. Paulescu” din Bucuresti.

Semintele de dovleac in varianta cruda, adica neprajite si nesarate, sunt mult mai sanatoase si pot fi consumate simple sau in salate sau orice alt tip de mancare. Atentie pentru cei care tin la dieta, caci au si ceva calorii, deci pot ingrasa la consumul in catitati mai mari.

Pe langa minerale, semintele de dovleac contin si vitamina K, fosfor si zinc si deci acestea le fac eficiente impotriva viermilor intestinali. Pentru acest tip de problema, semintele de dovleac trebuie mancate inainte de fiecare masa, neaparat dimineata este cel mai important sa fie consumate pe stomacul gol.

Conform celor de la www.whfoods.com se spune ca semintele de dovleac actioneaza si in cazul artritei, avand efectul unui medicament antiinflamator.
De asemenea, semintele de dovleac sunt benefice barbatilor care sufera de probleme legate de prostata. Se spune ca mineralele din semintele de dovleac actioneaza la nivelul celulelor afectate, dar nu exista studii concludente care sa specifice exact cantitatea ideala de seminte ce ar trebui consumata pentru ca rezultatele sa fie intr-adevar concludente.

Consumul de seminte de dovleac este clar ca ne face sa ne bucuram de intarirea oaselor si deci evitarea oricaror genuri de fracturi. Sunt indicate in special varstei a III-a, acolo unde apare problema osteoporozei si deci un aport mai ridicat de seminte de dovleac, inseamna mai mult magneziu in organism si deci oase mai rezistente. Cu cat o persoana trecuta de 45-50 de ani consuma mai multe alimente bogate in zinc, cu atat mai mult densitatea minerala a oaselor va fi mai buna.

Ca si concluzie, nu ezitati si consumati seminte de dovleac, caci contraindicatii nu au… nu provoaca efecte secundare, ci singura grija pe care eventual o puteti avea este aceea legata de cantitatea consumata, caci avand un continut ridicat de uleiuri semintele de dovleac te pot ingrasa.

[sursa: codrosu.ro]